Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Singura pepinieră de plante goji certificată ecologic, din România, se află în județul Brașov

Publicat: miercuri, 4 Martie 2020 , ora 12.35
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

Singura pepinieră de plante goji certificată ecologic, din România, se află în Codlea, județul Brașov.

Inițiatorul proiectului, Adrian Nicolae, de profesie economist este pasionat de agricultură și a început afacerea în anul 2013. Totul a pornit cu semințe pe care le-a procurat de la diverși agricultori, până când a găsit un material de calitate:

Ca toate poveștile de succes, vin din responsabilizare. S-a născut fetița și am vrut să investim în ceva sănătos, să investim în ceva ce ne-ar aduce plus valoare. De aici ideea de a înființa întâi o pepinieră, pentru a selecționa materialul săditor, după care o plantație unde să producem fructul și, bineînțeles, toate lucrurile acestea au culminat cu dorința de a realiza o fabrică de prelucrare a fructelor.”, a spus fondatorul pepinierei de goji, Adrian Nicolae.

Suprafața culturii de goji de la Codlea se întinde pe 2 hectare, iar pentru întreținerea plantelor se folosesc fertilizanți aprobați în cultura eco. Acum, produsele se găsesc pe rafturile magazinelor din întreaga țară.

Fructele goji fac parte din categoria alimentelor sănătoase și mai sunt numite și ''superalimente''. Aportul lor sănătos de vitamina C și antioxidanți a fost un alt motiv pentru care fermierul brașovean a vrut să investească într-o pepinieră cu fructe goji.

Fructele goji obținute din recolta proprie de la Codlea se vând cu 25 lei/kg. Fermierul brașovean intenționează să exporte fructe goji și în afara granițelor, în perioada următoare. De altfel, el a produs și primul soi de goji românesc, pe care l-a denumit Kronstadt. 

Adina Milea