ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O fabrică producătoare de elicoptere din Polonia ar fi interesată să colaboreze cu IAR Ghimbav

Publicat: marți, 10 Martie 2020 , ora 16.51
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Mareșalul Regiunii poloneze Podkarpackie (Subcarpatia), Władysław Ortyl, a declarat astăzi, în conferința de presă susținută alături de președintele Consiliului Județean Adrian Veștea, că polonezii sunt interesați de industria aeronautică de la Ghimbav, în sensul unui schimb de bune practici, dar și în eventualitatea unei colaborări din punct de vedere economic, acesta fiind și motivul vizitei înregistrate ieri la IAR Ghimbav.

„Regiunea pe care o reprezintă este o regiune unde există o întreprindere similară cu cea de la IAR Ghimbav. În cursul zilei de ieri au făcut o vizită la IAR, iar împreună pot pune bazele, pe viitor, a unor colaborări și din acest punct de vedere, economic, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Delegația poloneză a solicitat permisiunea ministerelor de resort pentru această vizită.

„De asemenea, este știut faptul că firma LOT, din Polonia, a fost una dintre companiile care și-a manifestat interesul de a opera pe aeroportul de la Brașov și ne bucură acest lucru, pentru că este unul dintre operatorii mari din Europa de Est, un operator care poate face legătura nu doar între România și Polonia, chiar și între România și Ungaria, având, astăzi, o dezvoltare foarte mare din punct de vedere al infrastructurii”, a adăugat Adrian Veștea.

Camelia Vlad