Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Companiile private se alătură Ministerului Sănătății, pentru limitarea răspândirii COVID-19

Publicat: joi, 19 Martie 2020 , ora 11.14

Marii retaileri Kaufland România și Lidl România donează 100.000 de recoltoare pentru exudat nazal și faringian / mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular (Real Time PCR).

"Salutăm gestul companiilor private de a ni se alătura în această perioadă, când este nevoie de toate resursele materiale și umane pentru limitarea răspândirii noului coronavirus", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Grupul de comunicare Strategică informează că o primă tranșă a fost deja livrată. Primele 30.000 de recoltoare se află în prezent în depozitele SC Unifarm SA (principalii distribuitori de produse farmaceutice si parafarmaceutice din Romania) și urmează să fie distribuite direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și București.

Potrivit directorului UNIFARM SA, Adrian Ionel, ministrul Sănătății Victor Costache a dat dispoziție ca 25.000 dintre exudatele primite să fie distribuite la direcțiile de sănătate publică pentru utilizarea in anchetele epidemiologice demarate, iar alte 5.000 să rămână la Unifarm SA ca stoc strategic.

Radio România Brașov FM