Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pacientă cu coronavirus, transferată de la Maternitate la Spitalul de Boli Infecțioase, după un avort spontan

Publicat: vineri, 27 Martie 2020 , ora 12.43

În noaptea de miercuri spre joi, Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Dr. I.A. Sbârcea" Brașov a fost anunțat de un echipaj de pe ambulanță că va sosi o pacientă cu avort în curs și că această pacientă este contact COVID-19. Ca urmare a anunțului, personalul medical a fost echipat corespunzător, ca pentru un caz confirmat COVID-19, iar pacienta - care era asimptomatică - a fost transportată direct în secția pregătită pentru cazurile COVID-19. I s-a efectuat un test rapid COVID-19, care a ieșit slab pozitiv. Cazul a fost rezolvat din punct de vedere ginecologic și a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică.

Ieri dimineață s-au trimis probele recoltate de la pacientă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, pentru a fi prelucrate prin testul Real Time PCR. La scurt timp a sosit rezultatul, care este pozitiv. În consecință, pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov. Personalul Maternității Brașov nu a fost expus riscului de contaminare, iar cadrele medicale care au interacționat cu pacienta nu sunt considerate contacți, a precizat dr. Mircea Preda, managerul unității spitalicești.

Camelia Vlad