ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sprijin pentru bătrânii singuri, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua

Publicat: luni, 30 Martie 2020 , ora 17.50
Sursa foto Facebook / DAS Brașov
Sursa foto Facebook / DAS Brașov

Bătrânii nimănui, cei care au trăit până acum doar dintr-un mic ajutor social, pot fi internați, pe perioada stării de urgență, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua. Decizia a fost luată de autoritățile locale care au și suplimentat capacitatea de cazare a azilului cu 100 de paturi. Directorul Direcției de Asistență Socială Brașov, Mariana Topoliceanu:


"Persoanele care până acum au fost susținute cu un minim de ajutor și au putut să se descurce la domiciliul propriu, au varianta de a opta pe această perioadă în care este declarată starea de urgență, să opteze pentru instituționalizare în cadrul Căminul pentru Persoane Vârstnice, unde vor beneficia de același regim pe care îl au și cei pe care noi îi avem instituționalizați pe termen lung. Acolo cu siguranță vor avea asistență medicală, hrană", a spus directorul Direcției de Asistență Socială Brașov, Mariana Topoliceanu.


Mariana Topoliceanu a mai declarat, la Radio România Brașov FM că în perioada imediat următoare se va implementa la Brașov și un sistem de teleasistență, menit să vină în sprijinul vârstnicilor în această perioadă dificilă.


"O altă măsură pe care ne-o propunem a fi realizată, chiar din această săptămână, este extinderea programului de teleasistență pentru seniorii Brașovului. Asta înseamnă că vom ajunge la domiciliu și vom distribui un kit care înseamnă un telefon și o brățară tip SOS, de la care vărstnicii pot fi dirijați prin intermediul unui dispecerat. Dacă este o urgență medicală, se apelează ambulanța, sau este luat în evidența serviciilor noastre doar pentru un sprijin care ar consta în aprovizionarea la domiciliu cu bunuri de strictă necesitate", a adăugat Mariana Topoliceanu.


De asemenea, Direcția de Asistență Socială a solicitat asociațiilor de proprietari liste cu persoanele vârstnice care locuiesc la bloc și care au nevoie de ajutor în această perioadă. În plus, reprezentanții Direcției fac un apel către brașovenii ce cunosc cazuri de seniori izolați care au nevoie de sprijin să anunțe, imediat, autoritățile. În acest sens, cei inetresați pot apela linia telefonică de tip TELVERDE: 0800420123.


Monica Neacșu