ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Detașamentul de pompieri Făgăraș, la ceas aniversar

Publicat: miercuri, 1 Aprilie 2020 , ora 17.55
Sursa foto ISU Brașov
Sursa foto ISU Brașov

Astăzi, 1 aprilie 2020, se împlinesc 80 de ani de la înființarea Detașamentului de pompieri Făgăraș.

Detașamentul de pompieri Făgăraș are cel mai mare raion de intervenție dintre toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

În raionul subunității se regăsesc importante obiective turistice dar și economice din Țara Făgărasului. În primele 3 luni ale acestui an, Detașamentul de pompieri Făgăraș a intervenit la 341 situatii de urgență.

Amintim că în subunitatea de pompieri din Făgăraș se află și un poligon de antrenament în care salvatorii din toată țara studiază dezvoltarea incendiilor în timp real și unde se pregătesc pentru stabilirea tacticii de intervenție care trebuie adoptată în funcție de dezvoltarea incendiilor. Antrenamentele realizate în acest poligon au ca scop dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor specifice ale pompierilor, necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență.

Totodată, în luna aprilie se va operaționaliza un punct de lucru în localitatea Homorod, care va aparține de Detașamentul de pompieri Făgăraș, cu scopul de a reduce timpul de raspuns la intervențiile din acestă parte a județului. Pompierii brașoveni le transmit colegilor lor de la Făgăraș un sincer "La mulți ani!" și misiuni cât mai ușoare!

Sorin Țârcă