ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 200 de oameni se ocupă zilnic ca Brașovul să fie curat și dezinfectat

Publicat: vineri, 10 Aprilie 2020 , ora 14.38
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul

Aproape 200 de oameni se ocupă zilnic de curățarea, spălarea și dezinfectarea străzilor din oraș.

Unii mătură fiecare stradă, fiecare trotuar, alții spală și dezinfectează trotuarele cu un furtun cu presiune, alții conduc mașinile cu sistem de măturare mecanică sau cele cu sistem de spălare și dezinfecție automatizat.


Sunt oameni care zi de zi vin la muncă. În zilele obișnuite nici nu îi observăm. Acum, ei sunt cei care contribuie pentru ca orașul să fie curat și mai sigur. Unul dintre aceștia oameni este Sorin Anghel. Are 35 de ani și conduce o autocisternă pentru dezinfecție stradală:


„În rezervor avem spumă activă și clor, pentru a curăța străzile și a le dezinfecta. Mașina este dotată cu o pompă foarte mare, care bagă apă sub presiune în niște duze care se află în spate și cu ajutorul lor se spală străzile”.

Virgil Brumar, de loc din Budila, vine în fiecare zi în Brașov pentru a mătura străzile din oraș. Se protejează așa cum recomandă autoritățile, cu mănuși, mască de protecție, iar când ajunge acasă, se spală și se dezinfectează. Recunoaște că se teme de acest virus:


„Activitatea noastră este de a mătura pe stradă, să luăm mizeria de pe jos. Muncim zilnic opt ore. Lumea trece pe lângă noi, dar mai sunt și care ne mulțumesc că facem curat. De coronavirus mi-e puțin teamă, că la știri aflăm că în fiecare zi moare câte unul sau mai mulți”.

Mesajul lor către brașoveni este să stea acasă, pentru binele lor și al tuturor.

Adina Chirvasă