Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 700 de persoane în carantină sau autoizolare, la Brașov

Publicat: luni, 20 Aprilie 2020 , ora 14.09
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

185 de persoane sunt în carantină, în județul Brașov, și 494 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică. Pe de altă parte, însă, Brașovul are confirmate 340 de persoane infectate cu Covid 19. 

Totodată, reprezentanții Prefecturii informează că polițiștii și jandarmii au făcut peste 550 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, iar în unele cazuri s-au efectuat verificări repetate la aceleași domicilii. 

De la ultima raportare, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, polițiștii și jandarmii au aplicat 169 de sancțiuni, în valoare de peste 244.000 lei. De asemenea, în 19 aprilie au fost organizate și desfășurate 5 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate peste 90 de forțe de ordine și siguranță publică, fiind verificate peste 500 de persoane și peste 300 de autovehicule, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale. 

De asemenea, efective de polițiști și jandarmi au însoțit 10 convoaie auto care au tranzitat județul. Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare
Adina Chirvasă