ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Unitatea medicală modulară din curtea Spitalului Județean Brașov, prioritară pentru Consiliul Județean

Publicat: luni, 20 Aprilie 2020 , ora 14.24
Sursa foto Fundația HERA
Sursa foto Fundația HERA

Autoritățile județene din Brașov se concentrează în această perioadă mai mult pe construirea unității modulare din curtea Spitalului Județean Brașov, decât pe amenajarea secției ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, așa cum se plănuia la începutul epidemiei de coronavirus.


Noi ne concentrăm pe conceptul ăsta modular fiindcă și dacă mâine ar fi dotare completă, nu are cine s-o asigure. ATI-ul, astăzi, la Spitalul de Boli Infecțioase nu are organigramă și nu sunt medici. Din ce am înțeles și din ce am vorbit și cu personalul medical, ca să te apuci să intubezi pe cineva sunt necesari medici cu o anumită pregătire. Singura unitate medicală din Brașov care poate face față unei unități de Terapie Intensivă este Spitalul Județean”, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.


Pentru că Spitalul de Boli Infecțioase este unitate medicală de linia I pentru tratarea pacienților cu covid 19 în Brașov, la fel ca cele de linia a II-a, o minimă dotare cu aparatură medicală necesară există, dar cea mai mare problemă este personalul de specialitate.
Din nou, Adrian Veștea:


10 locuri care sunt și la Neurologie și care sunt și la Spitalul de Boli Infecțioase au partea asta de oxigen și există posibilitatea de le utila. Totul va depinde dacă vom găsi medici care să fie detașați. Și atunci, interesul nostru este să concentrăm cât mai mulți în curtea Spitalului Județean și să facem această secție de Terapie Intensivă de 29 de paturi, care să fie externă. Deja am obținut avizele de la ISU și de la DSP”, a adăugat Adrian Veștea.


Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Brașov, 340 persoane s-au infectat cu noul virus de la debutul epidemiei, dintre care peste 50 s-au vindecat, dar alți 10 pacienți au decedat și din cauza complicațiilor survenite în timpul tratamentelor atât pentru coronavirus, cât și pentru bolile cronice pe care le aveau.

Camelia Vlad