ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O nouă lege pentru protejarea pădurilor

Publicat: luni, 27 Aprilie 2020 , ora 19.20
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Ministrul Mediului propune o nouă lege pentru protejarea pădurilor din țara noastră. Într-o vizită în Masivul Piatra Craiului, Costel Alexe a declarat, astăzi, că vrea să vină, în Parlament, cu o nouă lege prin care procentul de protecție strictă și integrală din totalul ariilor naturale să crească la 75%. În acest moment, cifra se situeaza undeva în jurul valorii de 42% iar Alexe spune că a mai propus, o dată, acest proiect, în timpul guvernării PSD, însă atunci a fost respins.


„În această dimineață am avut discuții din nou cu președintele Comisiei de Mediu din Camera Deputaților. I-am solicitat să facă cerere către Biroul Permanent al Camerei Deputaților, să întoarcă această lege din nou la Comisia de Mediu și Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, s-o introducem din nou în dezbatere, astfel încât parlamentari, societate civilă, mediul academic, organizațiile non-guvernamentale de profil, să ne aplecăm asupra acestei ințitative și să oferim României o lege care să ne protejeze mai bine parcurile naționale”, a spus ministrul Costel Alexe.


Ce înseamnă protecția strictă și protecția integrala a explicat directorul Administratiei Parcului Național Piatra Craiului, Mircea Vergheleț:


“Zona de protecție are două categorii, zona de protecție strictă care înseamnă păduri foarte apropiate de natural în care nu se face niciun fel de intervenție, cu excepția cazurilor când avem incendii de pădure, iar în zona de protecție integrală, tot în T1, nu se face niciun fel intervenție, însă dacă există probleme foarte mari legate de doborâturi de vânt, atunci, pe baza unei documentații se analizează posibilitatea unei inervenții, bineînțeles cu avizul Consiliului Științific și cu acordul Agenției de Protecția Mediului ș.a.m.d”.


Pentru reglementarea zonelor de protecție strictă și integrală, Ministerul Mediului va organiza mai multe dezbateri publice, pentru ca noile reglementări să reprezinte voința cetatenilor. Costel Alexe a mai precizat ca persoanele care dețin terenuri în ariile care vor fi declarate de protecție strictă sau integrală vor fi despăgubite de către stat.

Radio România Brașov FM