Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din Cehia vor veni încă 20 de autobuze electrice pentru municipiul Brașov

Publicat: joi, 30 Aprilie 2020 , ora 16.09
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Firma din Cehia care a câștigat licitația pentru livrarea a 32 de autobuze electrice pentru RAT Brașov, va mai trimite Brașovului încă 20 de vehicule. Vorbim despre autobuze de 8, respectiv 10 metri, în cadrul unui contract de peste 48 de milioane lei, fără TVA, din care, Administrația Fondului pentru Mediu asigură 80% din finanțare. O dată semnat contractul, firma din Cehia trebuie să înceapă producția autovehiculelor.

„Aceste 20 de autobuze se adaugă la celelalte 32 care vor fi livrate, pe lângă celelalte 25 de troleibuze le fel care vor fi livrate începând cu această săptămâna. Am mai făcut încă un pas în ce înseamnă transportul public în municipiul Brașov. Răspundem necesităților privind această utilitate pentru reducerea poluării, a noxelor pentru că autobuzele electrice sunt antipoluante și datorită logisticii și echipamentelor cu care sunt dotate”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.



Reamintim că Brașovul a mai semnat un contract de furnizare cu aceeași firmă din Cehia pentru livrarea a 32 de autobuze electrice, încă de anul trecut. Firma din Cehia trebuie să livreze, săptămâna viitoare, primul autobuz din acest contract. Întregul contract pentru achiziția a 52 de autobuze electrice se derulează cu o finanțare nerambursabilă de la Agenția Fondului de Mediu și are o valoare totală de peste 109 milioane lei. Municipalitatea contribuie cu peste 27 milioane lei.



Pe lângă aceste autobuze, tot din Cehia pleacă și primul troleibuz care trebuie să ajungă la Brașov săptămâna viitoare, în cadrul unui alt proiect, cu fonduri europene, derulat de Ministerul Dezvoltării în parteneriat cu municipalitatea. Aici, contractul pentru livrarea troleibuzelor ajunge la peste 92 milioane lei. Câștigătoarea licitației este o firmă din Polonia, însă motoarele sunt puse în Cehia. 

Adina Chirvasă