ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pregătiri pentru deschiderea secției ATI la spitalul Neuro Brașov

Publicat: joi, 30 Aprilie 2020 , ora 17.21

La Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov se fac pregătirile necesare deschiderii Secției de Anestezie-Terapie Intensivă care va dispune de 11 paturi, anunță managerul spitalului, dr. Nicușor Bîgiu.


În aceste zile au fost făcute primele achiziții de aparate medicale specifice. Este vorba despre 44 de injectomate, 11 infuzomate, 11 aspiratoare de secreții portabil, un videolaringoscop și lămpi UV pentru dezinsecție, iar în termen de două săptămâni vor fi livrate 11 ventilatoare mecanice, după cum a precizat dr. Nicușor Bîgiu.


De asemenea, au fost procurate unele consumabile, materiale sanitare și o parte din medicația necesară tratării pacienților cu insuficiență respiratorie, a mai spus dr. Bîgiu.


Achiziția aparaturii și a echipamentelor destinate secției ATI s-a realizat cu fonduri alocate din bugetul Consiliului Județean. Totodată, conducerea spitalului a făcut demersurile la Direcția de Sănătate Publică Brașov pentru avizarea secției de ATI și a solicitat aprobarea schemei de personal necesare.


Mă bucură că au reușit să cumpere o parte dintre echipamente pentru a putea să creeze o unitate ATI de 11 paturi. Sperăm, de asemenea, ca prin intermediul Direcției de Sănătate Publică să putem avea și personalul medical necesar pentru ca aceasta secție să poată deveni operațională”, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.


În ședința de plen a Consiliului Județean Brașov din 24 martie a fost aprobată prima rectificare bugetară din acest an, care a inclus suplimentarea cu 261.100 de lei a subvențiilor acordate deja spitalului. La rectificarea din 8 aprilie au fost alocați peste 3,5 milioane de lei pentru achiziția de materiale și echipamente sanitare, dar și pentru cazarea personalului medical și alte investiții propuse de conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie.

Camelia Vlad