ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Scade ușor numărul celor în carantină, crește numărul celor în autoizolare, la Brașov

Publicat: joi, 7 Mai 2020 , ora 15.07
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

203 persoane sunt în carantină, joi, în județul Brașov, iar alte 397 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Brașov. Practic, sunt cu 8 persoane mai puțin în carantină, dar cu 23 de autoizolați în plus, față de ziua de miercuri.

Pe de altă parte, polițiștii și jandarmii au făcut, în ultimele 24 de ore, aproape 400 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. Cât despre amenzile din starea de urgență, polițiștii și jandarmii au aplicat 228, în cuantum total de aproximativ 255.000 de lei. De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean au dat 6 avertismente scrise.

Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicită să se urmeze recomandarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice.

Adina Chirvasă