Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A ajuns la Brașov și primul autobuz electric

Publicat: joi, 7 Mai 2020 , ora 18.43
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Brașovul a primit, astăzi, primul autobuz electric fabricat în Cehia. Vehiculul este primul din cele 52 cumpărate cu finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu, în proporție de 80%, în 2 loturi. Unul de 32 de autobuze, altul de 20 de autobuze.


Cele 32 de autobuze din primul lot, din care face parte și autobuzul livrat astăzi, au o lungime de 12 metri, 3 uși duble, podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități. Pot transporta până la 100 de călători, dintre care 35 pe scaune.


Autobuzele au și aer condiționat, validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație.


Vehiculele vor fi livrate împreună cu 2 tipuri de stații de încărcare: respectiv 32 de stații pentru încărcare lentă și 9 pentru încărcare rapidă. Autobuzul primit astăzi va circula pe linia 36.


Valoarea acestui contract se ridică la peste 75,5 milioane lei, fără TVA. Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, Brașovul a primit și primul troleibuz, fabricat în Polonia.

Adina Chirvasă