Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tricouri de erou pentru cadrele medicale brașovene

Publicat: miercuri, 20 Mai 2020 , ora 11.37
Sursa foto Facebook / Tricoudeerou.ro
Sursa foto Facebook / Tricoudeerou.ro

De două săptămâni, cadrele sanitare au început să primească, rând pe rând, tricouri de erou. La inițiativa unui brașovean, Brașovul ar putea deveni primul județ din țară în care fiecare cadru medical din rândul personalului din linia I în lupta pentru combaterea coronavirusului va putea îmbrăca propriul tricou de erou primit în semn de respect și recunoștință din partea românilor. Peste 40.000 de cadre sanitare din cele 109 spitale suport covid-19 vor avea parte de această atenție.


Proiectul este unul deschis oricărei persoane fizice sau companie din România care dorește să își arate respectul sau recunoștința către eroii din linia I. Practic, prin proiectul <Tricou de erou>, ne dorim ca fiecare erou din linia I în lupta cu coronavirusul să primească tricoul de erou, ca simbol al respectului și aprecierii noastre, a românilor, pentru toate eforturile depuse, zi de zi, de la începutul acestei pandemii”, a spus Mihai Homorozeanu, inițiatorul proiectului.



Patru spitale din Brașov, DSP Brașov și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au primit deja donațiile, urmând ca și celelalte instituții sanitare să aibă parte de astfel de cadouri oferite din suflet.


Suplimentar față de județul Brașov am ajuns sau urmează să ajungem, în baza sponsorizărilor semnate deja, în 16 orașe din România. Am reușit să ajungem în primele 2 săptămâni ale proiectului către mai mult de 2000 de eroi, însă până la 44.000 care este numărul total mai este drum lung și avem nevoie de sprijinul cât mai multor companii sau persoane fizice din România”, a adăugat Mihai Homorozeanu.

În funcție de dorința cetățenilor, tricouri de eroi vor primi nu doar cei din personalul sanitar, ci și din rândul organizațiilor civile care s-au implicat constant pentru diminuarea efectelor crizei generate de noul virus.

Camelia Vlad