Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Canalul Timiș, din strada Castanilor, acoperit. Proiectul promenadei din zonă s-a oprit

Publicat: miercuri, 27 Mai 2020 , ora 18.35
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Porțiunea descoperită a Canalului Timiș, de pe strada Castanilor, va fi acoperită, iar proiectul reamenajării zonei ca loc de promenadă a fost oprit, pentru moment.

S-a oprit proiectul având în vedere că avem și 169 de semnături de la cetățenii din zonă că nu doresc acest proiect și Primăria Brașov împreună cu Compania Apa și-a concentrat eforturile la soluționarea problemei care există de atât timp pe pârâul Graft. Zona descoperită o să fie acoperită cu plăci, deocamdată, ca nu cumva să cadă cineva în ea”, a spus viceprimarul Brașovului, Barabas Laszlo.



Vorbim despre lucrarea pe care Compania Apa o derulează în cartierul Șchei, prin care aproape 100 de gospodării vor fi racordate la rețeaua de canalizare, astfel încât să nu mai fie deversate apele uzate în pârâul Graft. Până acum, au fost racordate 40 de case.


Cât despre canalul Timiș, acesta a fost descoperit, în 2019, pe o porțiune de câțiva metri, inițial pentru a fi curățat cursul de apă. Reamintim că aici, municipalitatea pregătise un proiect prin care întreaga zonă urma să-și schimbe aspectul. Cursul de apă urma să fie descoperit pe o lungime de 165 de metri, iar malurile să fie transformate în zonă de promenadă. Parcarea urma să fie desființată și să fie mărită zona verde, să fie amenajate alei și piste pentru biciclete. Arborii nu urmau să sufere, doar unul trebuia să fie strămutat, dar alți doi ar fi fost plantați în loc. Valoarea investiției se ridica la aproximativ 2,4 milioane lei.


Adina Chirvasă