ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Parcul de la groapa Timiș Triaj mai așteaptă. Se lucrează la documentații

Publicat: miercuri, 27 Mai 2020 , ora 18.56
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Planul municipalității de a transforma depozitul de deșeuri industrial nepericuloase de la Timiș-Triaj în cel mai mare parc de agrement mai are de așteptat. Asta pentru că, deși bilanțul de mediu primit de Primărie, referitor la această groapă, spune că depozitul este unul „inert”, deci nu e nevoie de lucrări complexe de închidere, rampa trebuie să și capete legal acest statut. Adică să fie trecută din clasa B, în clasa C.


Acuma perfectăm documentele împreună cu Agenția de Mediu pentru a fi scoasă din Hotărârea de Guvern nr. 349 pentru a fi trecut la depozite inerte pentru a reuși să facem o procedură de închidere simplificată. Nu s-a mai făcut această procedură și încercăm să găsim soluția cât mai simplă, împreună cu Agenția de Mediu pentru a întocmi toată documentația”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Laszlo Barabas.


Reamintim că planul municipalității este să transforme fostul depozit de gunoi într-un parc de agrement, pe 22 de hectare. Depozitele Timiș Triaj au început să funcționeze la sfârșitul anilor 1940 și au fost utilizate pentru depozitarea deșeurilor industriale nepericuloase (nisip de turnătorie, zgură de oțelărie etc.) și deșeuri menajere. Activitatea de depozitare a încetat practic în anul 1992. Proprietarul terenului până în 1990 a fost statul Român, iar ulterior, abia în perioada 2014-2016 s-a reglementat situația juridică a terenului și se atestă apartenența la domeniul privat al Primăriei Municipiului Brașov.

Adina Chirvasă