ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Planul DSP pentru reorganizarea sistemului sanitar în Brașov

Publicat: vineri, 29 Mai 2020 , ora 12.17
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

În ședința ordinară a Consiliului Județean de joi, dr. Andrea Neculau, directorul DSP Brașov, și-a prezentat proiectul de restructurare și reorganizare a sistemului de sănătate din județul nostru, în ideea creșterii calității actului medical și în spiritul nevoilor populației la acest capitol.


Epidemia actuală ne-a arătat care sunt problemele noastre de sănătate din județ în mod mai acut decât până acum și acest lucru ne obligă la atitudine, ne obligă la un proces de regândire a felului în care este acordată asistența medicală în spitalele brașovene. Acesta este un moment de sinteză, un moment în care am prezentat, de fapt, consilierilor județeni care sunt proiectele noastre. Le-am solicitat opiniile și desigur le așteptăm în continuare”, a spus dr. Andrea Neculau.


Printre principalele propuneri de reorganizare a spitalelor brașovene se numără transformarea Spitalului de Boli Infecțioase într-o secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență, precum și desființarea Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie din comuna Sânpetru, care ar putea deveni o secție a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, unde să fie internați pacienții cu probleme comportamentale, care acum sunt tratați în pavilionul de pe str. Mihai Eminescu.


Clădirea de la Sânpetru se conformează cerințelor spitalului de Psihiatrie cu mai multe atribute. În primul rând faptul că numărul de saloane potențiale pe care le putem organiza acolo permite desfășurarea de secții pe sexe diferite. Acea locație care are și un amfiteatru permite în același timp să faci interacțiuni psihoterapeutice cu pacienții care sunt benefice”, a adăugat dr. Andrea Neculau.


Și considerentul financiar a fost luat în calcul la această propunere. Pentru imobilul de pe str. Mihai Eminescu din Brașov, Consiliul Județean plătește proprietarului o chirie de 10.000 de euro pe lună.

Camelia Vlad