ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea va scuti de taxe și impozite sau va reduce taxele pentru agenții economici afectați de pandemie

Publicat: vineri, 29 Mai 2020 , ora 14.31
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Facilități fiscale, de la 1 iunie, pentru agenții economici din municipiul Brașov care au fost nevoiți să își întrerupă activitatea, să și-o reducă sau care sunt afectați de măsurile impuse în contextul pandemiei. Aleșii locali au aprobat, în ședința de plen, două proiecte de hotărâre care îi scutesc sau reduc taxele și impozitele pentru agenții economici.


Am propus reducerea impozitului anual pe clădiri cu o cotă de 50% pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite în activitatea economică în acest sector preponderent Horeca. Această scutire se referă la o reducere cu 50% a impozitului aferent perioadei de criză. De asemenea, o altă scutire de la plata taxei lunare pe clădiri datorată de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unor clădiri proprietate publică sau privată tot în același sens ca și scutire de plată a acestei taxe și, de asemenea, o scutire pe perioada stării de urgență de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice de către utilizatorii suprafețelor care au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă activitatea”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.



De asemenea, taxa de ocupare a domeniului public va fi redusă cu 50%, până la sfârșitul anului, pentru toți cei care dețin terase sau grădini de vară în municipiu. Asta în condițiile achitării obligațiilor restante aferente acestei taxe scadente la 1 iunie. De asemenea, firmele care dețin panouri publicitare pe domeniul public beneficiază de reducerea cu 50% a taxei de ocupare a domeniului public cu panouri publicitare, pentru perioada stării de urgență și a stării de alertă.


“O altă măsura care cred eu că este benefică se referă la anularea accesoriilor obligațiilor bugetare restante la data de 31 martie 2020 în condițiile achitării tuturor obligațiilor principale restante, inclusiv pentru anul în curs, până la data de 30 septembrie 2020”, a adăugat George Scripcaru.


Toate aceste reduceri și scutiri sunt cumulate într-un total de 10 milioane de lei, bani prevăzuți inițial ca venituri proprii la bugetul local, dar care nu vor mai fi încasați.

Adina Chirvasă