ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Despre cauzele care au urcat județul Brașov pe locul 3 în clasamentul infectărilor cu Covid-19 la nivel național

Publicat: miercuri, 10 Iunie 2020 , ora 16.16
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Numărul cazurilor de noi infectări cu Covid-19 la Brașov, crescut față de alte perioade de când a fost declarată pandemie, clasează județul nostru în topul zonelor cu număr mare de pacienți cu coronavirus. Pe locul 3, cu 923 de cazuri cu virusul SARS CoV2.


Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, au vorbit astăzi despre cauzele evoluției COVID-19 la nivelul județului. Afluența de turiști în Brașov, care a putut fi observată după încheiera stării de urgență, dar și nerespectarea regulilor de prevenție și distanțare fizică recomandată, ar putea fi printre factorii care au dus la această situație.



Aceasta poate fi o posibilă explicație, dar nu singura. Nu trebuie să uităm că suntem un județ foarte urbanizat, cu o populație tânără la nivel urban, cu multe societăți comerciale și agenți economici cu mult personal. Bineînțeles că nu numai acești factori sunt determinanți”, a precizat prefectul Cătălin Văsii.



Unde au apărut noi focare de Covid 19 ne spune dr. Andrea Neculau, directorul DSP Brașov, iar cauzele sunt, din nou, nerespectarea cu strictețe a regulilor de prevenție recomandate de autoritățile sanitare:


Cazurile pe care le-am identificat recent sunt împrăștiate în întreg județul, în mici focare de familie, de colectivitate, inclusiv colectivități legate de locul de muncă. Din păcate, au apărut focare și în colectivități în care nu ne-am fi dorit, cum sunt azilele de bătrâni”.


Dr. Andrea Neculau a afirmat că anchetele epidemiologice se desfășoară riguros în toate punctele din județ în care apar noi cazuri, cei descoperiți pozitiv sunt internați, iar contacții sunt izolați la domiciliu.


Am sesizat și am semnalat foarte multe cazuri de indisciplină cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare. Majoritatea celor care se află acum în carantină instituționalizată provin din rândul celor care nu au respectat perioada de izolare, pentru că nu au înțeles că aceste restricții sunt obligatorii și că sunt monitorizați de către Poliție, astfel că au încălcat regulile impuse de către noi”.


Spitalele suport Covid-19 din Brașov sunt ocupate în proporție de aproximativ 75%, a declarat dr. Andrea Neculau, care a adăugat că spitalul de Nevroze din Predeal a fost pregătit pentru internarea persoanelor asimptomatice.

Camelia Vlad