Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Război și pace” la Râșnov

Publicat: vineri, 12 Iunie 2020 , ora 12.25
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook
„Nostalgia dictaturii" și „Acasă, my home” sunt două filme românești înscrise la secțiunea competitivă din cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului de Film și Istorii Râșnov. Festivalul cuprinde 16 filme din 11 țări, care vor concura pentru premiile Publicului, Juriului Profesionist și Juriului de Liceeni. Tema principală a acestei ediții va fi "Război și Pace". Evenimentul este programat în două etape distincte: 17 - 26 iulie și 21 - 30 august, secțiunea competitivă. 

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în competiție au intrat filme din Franța, Rusia, Polonia, Finlanda, Coreea de Sud, Mexic, Republica Moldova, Croația, Brazilia, Irak și România. 

Pentru al treilea an consecutiv, președintele juriului profesionist este cineastul francez Pierre-Henri Deleau (actor, producător, selecționer, director de festival) ce va fi prezent la Râșnov. Alături de el vor mai fi criticul de film Irina Margareta Nistor și Șerban Georgescu (regizor, producător, editor), câștigător a două premii la ediția din 2019, cu filmul "Jurnalul familiei -escu". Din juriul liceenilor vor face parte nouă elevi din Brașov, Timișoara și București, care vor participa la ateliere tematice cu profesioniști din industria cinematografică și la alte activități educative, după cum au precizat  organizatorii.
Camelia Vlad