Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Număr record de turiști în Valea Zimbrilor din Vama Buzăului

Publicat: sâmbătă, 13 Iunie 2020 , ora 12.29
foto: facebook Valea Zimbrilor Vama Buzăului
foto: facebook Valea Zimbrilor Vama Buzăului

Peste 3.000 de turiști au cumpărat bilete de intrare în rezervația de zimbri din Vama Buzăului într-un singur weekend, o cifră record pentru acest obiectiv turistic dar și pepinieră pentru repopularea cu această specie a pădurilor din România.

Primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș, a precizat: "Cred că s-a bătut recordul obținut anul trecut la numărul de intrări în rezervație, pe zi. În jur de 3.000 de turiști au vizitat Valea Zimbrilor doar sâmbătă, duminică și luni (...) Noi, de ceva vreme, ne comportăm ca un adevărat centru de reproducție. Dincolo de faptul că suntem un obiectiv turistic, scopul oricărei rezervații este de a crește și de a pregăti exemplarele de zimbru pentru a putea fi redate în libertate, să repopulăm pădurile și munții cu acest frumos exemplar"

Dacă va fi posibil, în acest an, câțiva zimbri vor fi eliberați în pădurile din Țara Făgărașului, după cum a precizat primarul din Vama Buzăului. Dacă la momentul înființării acestei rezervații, în toamna anului 2008, proiectul a demarat cu 6 zimbri crescuți în captivitate, acum turma a ajuns la 32 de exemplare, 8 fiind născuți doar anul acesta. Începând cu anul trecut, în apropierea zimbrilor trăiesc și 3 reni, cel mai tânăr exemplar având doar 3 luni.

Camelia Vlad