Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 200 de candidați absenți, astăzi, la proba de Matematică

Publicat: miercuri, 17 Iunie 2020 , ora 11.46
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Pentru o mare parte dintre absolvenții claselor a VIII-a, emoțiile primul examen din viața lor au luat sfârșit. Asta pentru că deja au terminat proba de Matematică, una neașteptat de ușoară, după cum au spus candidații care au adăugat că deși proba a fost dată cu masca de protecție pe nas și gură, n-a mai fost atât de dificil.



Potrivit resprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Brașov, peste 4400 de candidați au fost prezenți în săli, în timp ce aproape 240 au lipsit de la acest test. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximumul admis. Pe de altă parte, dacă luni erau 7, acum, doar 3 absolvenți de clasa a 8-a sunt în izolare la domiciliu, dar ei vor putea susține proba în etapa specială, din 30 iunie. Nici la această probă nu au fost semnalate incidente și niciun candidat nu a fost eliminat din examen, pentru entativă de fraudă.


Mâine, în sălile de examen mai sunt așteptați doar 240 de elevi, care vor da examen la limba germană, iar alți aproape 190 sunt înscriși pentru examenul la limba maghiară.


Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie. Contestațiile pot fi depuse și pe mail, atât în 22, cât și în 23 iunie. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie

Adina Chirvasă