ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Rockada de seară
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fără festivități, la Brașov, de Ziua Imnului Național al României, din cauza pandemiei de Covid-19

Publicat: miercuri, 29 Iulie 2020 , ora 11.58
foto: RRA
foto: RRA

Astăzi, de Ziua Imnului Național al României, nu vor fi organizate manifestări festive la Brașov, din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit prefectului județului, Cătălin Văsii.

În acest an, am decis ca Instituția Prefectului să nu organizeze o ceremonie publică oficială de Ziua Imnului Național, considerând că situația prin care trece județul Brașov și în care se găsește România, din cauza pandemiei, nu este una propice festivităților. Dar profunda încărcătură emoțională a imnului, mesajul său mobilizator vibrează poate mai puternic în suflete în această perioadă dificilă și ne îndeamnă să reflectăm la datoria noastră, a tuturor, de a cinsti valorile identitare românești și de a le cultiva în conștiința tinerei generații", a declarat prefectul județului Brașov.

Povestea Imnului Național al României a început la Brașov, unde poetul și revoluționarul Andrei Mureșanu a scris și a publicat, în numărul din 21 iunie 1848 al revistei "Foaie pentru minte, inimă și literatură" (supliment al Gazetei de Transilvania), poezia "Răsunet" ("Unu resunetu"). Textul a fost pus pe note și a fost cântat pentru prima data - conform mai multor cercetători - tot la Brașov, în Șchei, și nu pe 29 iulie 1848 în Parcul Zăvoi, din Rm Vâlcea, cum s-a acreditat. Însă, dincolo de orice controversă, un lucru este clar: Brașovul merită să fie cunoscut și drept "oraș al imnului national", consideră reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Camelia Vlad