Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Charley Ottley a devenit Cetățean de Onoare al Brașovului, pentru promovarea pe care a făcut orașului și țării

Publicat: vineri, 11 Septembrie 2020 , ora 14.44
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Charley Ottley, realizator britanic de documentare, a devenit cetățean de onoare al Brașovului. Titlul i-a fost conferit în ultima ședință ordinară din actualul mandat al Consiliului Local, iar la înmânarea acestyuia, Charley Ottley a rostit un discurs în limba română.


Jurnalistul britanic Charley Ottley este realizatorul celebrei serii de documentare despre România „Wild Carpathia”, difuzat în peste 100 de țări. Ultimele două episoade din serie au fost realizate și cu contribuția municipiului Brașov.


În acest an, în vară, Charley Ottley a mai prezentat Primăriei Brașov două variante ale filmului de promovare a Brașovului pe care le-a realizat în urma parteneriatului încheiat cu municipiul.


Filmul este promovat la televiziunile naționale și pe postul BBC World. Pentru realizarea materialelor de promovare, Charlie Ottley a menționat că au fost utilizate și cadre din filmările realizate în trecut, în urma altor colaborări cu Primăria Brașov, asta pentru că a avut la dispoziție foarte puțin timp, dar și pentru că în primăvara acestui an nu a putut face filmări, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru aceste materiale, jurnalistul a primit 17.000 de euro, iar reprezentanții municipalității au susținut că plata acestor filmulețe s-a făcut din taxa de promovare turistică, colectată anul trecut de la unitățile turistice din Brașov, respectiv un leu de turist de noapte de cazare.


Prezent la acest moment a fost și ambasadorul Marii Britanii ES Andrew Noble.

Adina Chirvasă