Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tablete pentru elevii brașoveni

Publicat: luni, 21 Septembrie 2020 , ora 18.09
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

După ce, săptămâna trecută, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a transmis către Primăria Municipiului Brașov necesarul de echipamente IT pentru desfășurarea cursurilor școlilor gimnaziale și liceelor brașovene în sistem online, astăzi, discuțiile s-au purtat online cu conducerile școlilor din oraș.


Profesorii au transmis necesarul de echipamente, care înseamnă 25.000 de tablete și peste 5.500 de laptopuri, la care se adaugă camere web, proiectoare și table interactive.


Achiziția tabletelor va include și un abonament de date valabil 24 de luni.


Discuțiile de astăzi au avut ca temă stadiul pregătirii documentației de licitație și a proiectului de finanțare pentru achiziția acestor echipamente. Valoarea estimată a acestei achiziții este de 10 milioane de euro, iar Municipalitatea intenționează să depună un proiect pentru obținerea de fonduri europene care să acopere 98% din sumă.


Ghidul de finanțare stabilește cerințele tehnice ale acestor echipamente, cât și valoarea maximă alocată pentru fiecare tip de echipament. Astfel, valoarea maximă a unei tablete nu poate să depășească 200 de euro, a unui laptop 360 de euro, o cameră web de videoconferință poate costa maxim 350 de euro, iar o tablă interactivă nu va depăși 1.600 de euro.

Sorin Țârcă