Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipiul Brașov mai are o clasă de liceu în scenariul roșu și o grupă de grădiniță

Publicat: marți, 22 Septembrie 2020 , ora 14.43
Sursa foto pixabay.com / rri.ro
Sursa foto pixabay.com / rri.ro

Scenariul roșu este aplicat, în acest moment, la încă 2 unități școlare. În fiecare dintre acestea, însă, vorbim doar despre câte o grupă, respectiv clasă.


Asta după ce DSP-ul a finalizat anchetele, după confirmarea unor cazuri la Grădinița 9 și Liceul de Arte.


Pentru îngrijitoarea de la Grădinița nr. 9 s-a dispus carantinarea atât a ei cât și a celor 3 cadre didactice cu care a intrat în contact. În urma anchetei s-a constatat că nu a intrat în contact cu copiii, drept pentru care programul în grădiniță continuă după același scenariu galben după care a funcționat pe toată perioada de la începerea școlii”, a spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

La Liceul de Arte, de asemenea, o clasă este în izolare.


Eleva din clasa a 11-a a prezentat simptome încă de săptămâna trecută, miercuri, însă a anunțat autoritățile târziu, adică în data de 21. În urma anchetei epidemiologice s-a constatat că ea a intrat în contact cu puțini elevi, totuși DSP a dispus intrarea în scenariul roșu a tuturor elevilor din clasa respectivă”, a adăugat Valentin Bucur.

Reamintim și că, de luni, o altă clasă dar de la Colegiul Național Unirea este în izolare, după confirmarea cu Covid 19 a unei eleve.

Adina Chirvasă