Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

"Sânge Vienez" - spectacol de excepție în curtea Operei Brașov

Publicat: vineri, 25 Septembrie 2020 , ora 13.28
Sursa foto Opera Brasov
Sursa foto Opera Brasov

Melomanii brașoveni vor avea parte sâmbătă seara de un spectacol deosebit oferit de Opera Brașov.


Avanpremiera operetei „Sânge Vienez” îi va aduce pe scena din Curtea Operei pe unii din cei mai îndrăgiți artiști brașoveni, care vor oferi publicului un spectacol intens:


„Am încercat să realizăm un spectacol rafinat așa cum este muzica lui Strauss pentru Sânge Vienez. Poate din toate operetele lui Strauss, aici este cea mai rafinată muzică, de aceea am gândit decorul cu alb și costumele colorate, iar statuia din centru a lui Johann Strauss domină întreg spațiul scenic”, a spus regizorul Anda Tăbăcaru.

Valsurile lui Johann Strauss îi încântă pe iubitorii muzicii și dansului de pe întreaga planeta, iar spectacolul artiștilor brașoveni nu va face excepție la întâlnirea cu publicul. Tenorul Liviu Iftene va interpreta rolul principal masculin, unul foarte interesant:


“Mult voie bună o să fie, mult optimism, multă distracție și cred că cu toții avem nevoie de acest lucru în această perioadă. O să vedeți cum o să mă descurc eu nu cu 2, ci cu 3 amante - 2 amante și o soție. Deci o să fie o premieră și pentru mine. Vă aștept cu drag”, a spus Liviu Iftene.

Spectatorii vor putea vedea o Gabriella țâfnoasă, interpretată cu măiestrie de soprana Valentina Mărgăraș:


“O contesă destul de țăfnoasă pentru că este înșelată de soțul ei în mod repetat. În această nouă montare așa m-a vrut doamna regizor - să fiu țâfnoasă. Am avut prilejul să joc în montarea veche în care eram o contesă mai drăguță, intram în jocul tuturor, chiar îi făceam jocul soțului meu. Aici mă vrea altfel”, a spus Valentina Mărgăraș.

Spectacolul de sâmbăta, 26 septembrie, va începe la ora 18:00, în Curtea Operei Brașov. Spectacorii vor purta masca de protecție și vor respecta distanțarea fizică pe durata întregului spectacol. 

Sorin Țârcă