Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Universitatea Transilvania începe noul an cu număr record de “boboci”. Măsuri anti-Covid în căminele studențești

Publicat: marți, 29 Septembrie 2020 , ora 20.05

Universitatea începe acest nou an universitar cu un număr record de „boboci” în ultimul deceniu, atât la licență, cât și la masterat și doctorat.

“Avem peste 6700 de studenți la licență, iar dacă luăm în considerare și studenții de la masterat și doctorat, peste 7700 de studenți în anul I, atât din România - practic din toate județele țării - cât și din alte 37 de țări. Mă refer aici strict la boboci”, a spus rectorul Universității Transilvania, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan.

În privința căminelor pentru studenți, conducerea instituției a anunțat deja că va fi redusă capacitatea acestora, pentru a putea fi respectate măsurile anti-Covid, astfel că în camera de 4 studenți vor mai fi doar 3 cazați. 

Pe lângă modificările din camere, va mai exista o schimbare majoră - cantina studențească nu va putea fi folosită, iar masa se va servi în camere. Mai mult, pentru că s-au schimbat condițiile, în unele cămine au fost amenajate bucătării, unde studenții să își poată găti singuri:

“Mâncarea comandată va fi luată la pachet, deci nu se va servi deocamdată în interiorul cantinei, ci doar la pachet, iar în mai multe cămine au fost amenajate bucătării - în complexul Memorandului - pentru a putea permite studenților, atunci când este cazul, să utilizeze și această infrastructură”, a adăugat prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan.

Pentru studenții căminiști bugetați, taxele de cazare au crescut cu 14%, iar pentru cei nebugetați, cu aproape 9%. În cămine au fost create și camerele de izolare pentru cazurile confirmate cu Covid.

Adina Chirvasă, Sorin Țârcă