ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Rockada de seară
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fără întreruperi de căldură și apă caldă la iarnă, în zona Pieței Dacia, dau asigurări reprezentanții SPLT

Publicat: miercuri, 7 Octombrie 2020 , ora 12.47
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Căldură și apă caldă întreruptă iarna, din cauza avariilor, în zona Pieței Dacia? Nu se va mai întâmpla, a dat asigurări directorul Serviciului Public Local de Termoficare - SPLT Brașov, Mircea Marin.

Asta pentru că în zonă se lucrează la schimbarea unei conducte, supradimensionate, la care apăreau probleme. Lucrările ar trebui să fie gata în aproximativ o lună.

“Avem investiția demarată. Acolo, practic, se deviază rețeaua de transport - vechea rețea este dn600 și trece pe sub piață - o bucată unde am avut foarte multe avarii și unde este aproape imposibil să intervenim. Practic, la ora actuală tronsonul acesta pe care îl schimbăm îmi generează pierderi constant în exploatarea SACET-ului. Din cele două variante s-a ales cea mai scurtă, cu marele avantaj că se va face și branșament pentru Compania Apa”, a spus Mircea Marin.

Compania Apa, însă, va fi branșată la sistem doar dacă cei din conducere doresc acest lucru. Practic, lucrarea le duce conducta până la poartă. Cât privește pierderile pe rețea, directorul SPLT spune că acestea sunt mult diferite de anii trecuți, datorită reparațiilor și investițiilor făcute, inclusiv cu fonduri elvețiene.

“Dacă ne raportăm la momentul noiembrie 2016 când s-a înființat SPLT-ul și când am reușit să repornim SACET-ul, pierderile au scăzut cu aproximativ 70%. Target-ul meu pentru anul următor e de 15%”, a adăugat Mircea Marin.

SPLT are aproximativ 6000 de abonați.

Adina Chirvasă