ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

12 unități școlare, în scenariul roșu, de azi

Publicat: luni, 12 Octombrie 2020 , ora 16.21
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

12 unități școlare, din municipiu și 3 localități din județ, intră, de azi, în scenariul roșu. Decizia a fost aprobată, deja de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.


Din municipiu, este vorba despre Colegiul Național Aprily Lajos. Cum însă grădinița de la Aprily Lajos funcționează în alt corp de clădire, aceasta își va continua activitatea.


În județ, în online 100% intră elevi din 10 școli și grădinițe plus un club al elevilor din Victoria, Mândra și Sânpetru.


Un număr de 2497 de elevi și 129 de cadre didactice a căror activitate ce presupune prezența fizică se suspendă pentru 14 zile calendaristice. Cu această nouă măsura, numărul unităților școlare a căror activitate a trecut în sceneraiul roșu a ajuns, în județul Brașov, la 24, cu impact asupra a 6920 de elevi și 346 de cadre didactice”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

În Victoria, Mândra și Sânpetru, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu Covid 19 a depășit 3 la mia de locuitori. La Aprily Lajos au fost confirmate 5 cazuri de infectare. Regula spune că la 3 cazuri, unitatea trece în online. 

Adina Chirvasă