ACUM:
12.00
Radiojurnal
Urmează:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
13.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

"Breasla Cârciumarilor Brașoveni” va putea participa la ședințe ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Publicat: marți, 13 Octombrie 2020 , ora 14.31
Sursa foto facebook / Instituția Prefectului Județul Brașov
Sursa foto facebook / Instituția Prefectului Județul Brașov

Asociația „Breasla Cârciumarilor Brașoveni” va putea participa la ședințe ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în calitate de invitat, atunci când ordinea de zi a acestora o va impune.

Asociația va putea să elaboreze un set de propuneri în privința modului prin care se pot reduce riscurile de contaminare în domeniul HoReCa, propuneri care să fie analizate atât de DSP, cât și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Decizia a fost luată astăzi, în urma unei întâlniri între prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau și reprezentanții Asociației.


Potrivit prefectului Mihai Cătălin Văsii, din analizele DSP Brașov reiese faptul că restaurantele și cafenelele din Brașov nu au fost identificate drept surse directe de infectare cu noul coronavirus și, în consecință, nu au fost considerate factori de risc:


Nu dorim să impunem restricții doar de dragul restricțiilor și să blocăm activități economice. Orice măsură restrictivă trebuie să își arate eficiența în lupta cu pandemia, altfel o luăm degeaba”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.


Reprezentanții domeniului HoReCa au mai adus în discuție posibilitatea introducerii obligativității de a se purta masca de protecție în toate spațiile publice, atât interioare, cât și exterioare, precum și găsirea unei modalități de a se limita numărul maxim de clienți permis simultan în interiorul unei unități de alimentație publică.


Sunt propuneri pe care le avem și noi în analiză, ca și altele, precum limitarea și mai mult a numărului de participanți la petrecerile care se fac în diverse ocazii, dar abordarea noastră a fost să acționăm gradual și să ne menținem în zona în care putem avea o capacitate de control”, a adăugat prefectul Mihai Cătălin Văsii.


Totodată, Dr. Andrea Neculau a explicat că evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus în municipiul și județul Brașov este determinată de transmitere comunitară, ceea ce face mai dificil de gestionat situația. Directorul executiv al DSP Brașov mai avertizează că urmează o perioadă și mai dificilă, iar instituțiile publice și operatorii economici din domeniul privat trebuie să ia măsuri suplimentare și să colaboreze cât mai eficient.

Mai multe informații despre acest subiect, aici:

http://www.radiobrasovfm.ro/stire/breasla-carciumarilor-braov-vrea-sa-faca-parte-din-comitetul-judeean-pentru-situaii-de-urgena/2844941/5781/5 


Radio România Brașov FM