ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fără sintagma „regional” în proiectul noului spital din Brașov

Publicat: joi, 15 Octombrie 2020 , ora 12.31
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect inițiat de parlamentarii USR de Brașov Allen Coliban și Tudor Benga, care vizează construirea unui spital clinic de urgență în Brașov, pe un teren ce urmează să fie transferat din domeniul public al statului în cel al municipiului Brașov.

Proiectul legislativ are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 32/2018 privind transmiterea unei suprafețe de teren din domeniul public al statului și din administrarea Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov, în domeniul public al municipiului Brașov, "pentru realizarea obiectivului de investiție 'Construire Spital Clinic Regional de Urgență Brașov'. Proiectul vizează, în fapt, eliminarea termenului „regional” din denumirea obiectivului de investiție", se arată în raportul de admitere la proiectul de act normativ, întocmit de comisia de specialitate. Însă, printr-un ordin al ministrului Sănătății din iulie 2020, viitorul spital din Brașov este încadrat în categoria spitalelor regionale, astfel că echipa de experți ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare să poată continua elaborarea studiului de fezabilitate și a documentației necesare lansării licitației pentru încheierea unui parteneriat pubic-privat.


Noi am vrut să eliminam sintagma de acolo ca el să poată să fie și dimensionat și finalizat din toate sursele posibile, nu doar în modul în care îl constrângea programul de la Minister”, a explicat deputatul Tudor Benga.


Proiectul urmează să fie trimis spre dezbatere și adoptare Camerei Deputaților, în calitate de for decizional.

Camelia Vlad