Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vrei abonament de riveran în parcare? Ai o lună la dispoziție să-l obții

Publicat: vineri, 20 Noiembrie 2020 , ora 20.54
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Riveranii au termen 30 de zile să își obțină un abonament dedicat în parcările publice din municipiul Brașov. Acest lucru a fost stabilit în urma unor discuții ale reprezentanților municipalității cu cei ai firmei care a concesionat serviciile de parcare.

Discuțiile i-au vizat pe cei care locuiesc în zonele în care există doar parcări publice cu plată, cei care se încadrează în categoria de riverani și care pot acum să-și obțină acel abonament.


Totodată, s-a definit mult mai clar ce înseamnă noțiunea de riveran, în special pentru zonele 1 și 2, unde până în prezent se considera că doar cei care locuiesc pe strada pe care există parcarea, pot parca acolo. În urma acestor discuții, s-a stabilit că cei de pe acea stradă și de pe străzile adiacente pot parca în parcările publice cu plată din acea zonă. Pentru Zona 1 și 2 este important de precizat că cetățenii persoane fizice de acolo vor putea opta pentru o anumită parcare și doar acolo își vor putea parca mașina”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.


Clarificarea a fost făcută în urma unor situații constatate pe teren, când persoane care locuiau, de exemplu, pe b-dul Griviței nu își puteau obține abonament de riveran în spatele blocului, pe str. Mihai Viteazu, sau cei care locuiau pe Iuliu Maniu, colț cu Vlad Țepeș, nu își puteau obține abonament de riveran pe Vlad Țepeș.


Riveranii nu vor avea locuri rezervate. Cei care locuiesc în zona 0 beneficiază de abonament de riveran zonal, putând să parcheze în orice parcare publică cu plată din această zonă, cetățenii care locuiesc în zonele 1 și 2 vor putea să parcheze doar în parcarea pentru care au optat.


Tariful pentru abonamentul de riveran este egal cu tariful din parcările de reședință din zona respectivă.

Adina Chirvasă