ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul Militar „Regina Maria” – unul dintre centrele regionale de depozitare a vaccinurilor anti-Covid

Publicat: marți, 24 Noiembrie 2020 , ora 14.47
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro

Spitalul Militar „Regina Maria” va fi unul dintre centrele regionale de depozitare a vaccinurilor anti-Covid din țară.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale, care a primit atribuții în ceea ce privește transportul și păstrarea viitoarelor vaccinuri anti-COVID.

Potrivit anunțului, centrul principal va fi Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar șase spitale militare de urgență: la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța, vor fi centre regionale de depozitare. Asta deoarece este necesar să fie asigurate condițiile de stocare la temperatura de -80°C.

Tot Ministerul Apărării Naționale va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

Adina Chirvasă