Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

150 de brazi de Crăciun, la dispoziția brașovenilor, din pepiniera Regiei Pădurilor Kronstadt

Publicat: luni, 14 Decembrie 2020 , ora 17.56

Începând din 17 decembrie, Regia Pădurilor Kronstadt pune la dispoziția brașovenilor 150 de brazi de Crăciun din pepiniera de la Brădet.

50 dintre aceștia vor fi destinați bisericilor. Aceștia trebuie să fie taiați deoarece au înălțimi de peste 3 metri și riscă să afecteze firele de curent electric din zonă. Ceilalți 100 vor fi vânduți chiar din pepinera de la Brădet.


“Mai întâi trebuie să vină la sediul regiei, să achite pomul de Crăciun și apoi vin aici, la pepinieră, și îl aleg”, a spus inginerul silvic Alexandra Constantin.

Prețurile brazilor din pepineră sunt mult mai mici decât cele de pe piață.

“Sunt două variante, cu 30 de lei și cu 50 de lei. Vor fi pomii de Crăciun confiscați, care se vor vinde în piețe - aceia vor avea un preț comunicat de Gardă, pe care încă nu îl cunoaștem. Cei de 100 de lei vor fi acei pomi care sunt mai mari și care nu sunt pentru persoane fizice”, a spus economistul, Radu Smaraghian.

În pepiniera Regiei Pădurilor Kronstadt sunt peste 2.200 de pomi de Crăciun.  

Unui brad îi sunt necesari 10 - 11 ani ca să ajungă la o înălțime la care să poată fi comercializat. În toți acești ani, bradul produce oxigen, iar, la tăierea lui, în loc este plantat un alt brad. Astfel, întregul proces este unul ecologic, spre deosebire de brazii artificiali, în al căror proces de producție poluarea este una semnificativă.

Sorin Țârcă