Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Campania de vaccinare anti-COVID a început în România

Publicat: duminică, 27 Decembrie 2020 , ora 10.04
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

România începe azi campania de vaccinare împotriva Covid 19. Campania debutează în același timp și în celelalte state europene. Deja, primele 10.000 de doze de la BioNTtech/Pfizer au sosit și sunt împărțite în centrele regionale de stocare, respective Institutul Cantacuzino și 6 spitale militare de urgență din Timișoara, Craiova, Cluj-Napoc, Iași, Constanța și Brașov.

În prima zi de imunizare vor fi vaccinate persoane din rândul personalului medical aflate în prima linie de luptă împotriva Covid. Între acestea, este și Spitalul de Boli Infecțioase Brașov.

După această primă tranșă de 10.000 de doze, România urmează să primească, săptămâna viitoare, o nouă tranșă de 144 de mii de doze. În total, România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin de la BioNTtech/Pfizer, conform contractului semnat de Comisia Europeană.

Adina Chirvasă