ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

140 de angajați la Maternitatea Brașov, vaccinați deja împotriva virusului Covid-19

Publicat: miercuri, 6 Ianuarie 2021 , ora 12.46
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Campania de vaccinare împotriva virusului Covid-19 este în plină desfășurare și la Maternitatea Brașov.

Dintre cei 500 de angajați ai unității spitalicești - cadre medicale și personal auxiliar, 200 și-au exprimat dorința de a se vaccina în prima parte a campaniei, potrivit informațiilor primite de la managerul spitalului, dr. Mircea Preda. Până în acest moment, 140 de persoane au primit deja serul pentru imunizare.

Printre aceștia, dr. Olimpia Petrescu, medic șef secție Neonatologie, care ne-a împărtășit experiența de astăzi: A fost un moment pe care l-am așteptat cu drag și cu speranță. Totul a fost foarte bine pus la punct, am fost informați, am citit despre indicații și riscuri. Personalul responsabil cu vaccinarea ne-a așteptat pregătit, au fost introduse în sistem toate datele noastre, cu acordul nostru. Nu am simțit deloc vaccinul, iar supravegherea de după vaccinare a fost un moment de relaxare, în care toți ne-am bucurat și am sperat pentru un viitor mai bun”.

Sursa citată a precizat că nici unul dintre cei vaccinați până acum împotriva virusului SARS-CoV2 nu a avut efecte adverse.

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, până astăzi, 6 ianuarie 2021, au fost distribuite centrelor de vaccinare care funcționează în unitățile medicale din județ, 2.255 de doze de vaccin împotriva Covid-19. Numărul persoanelor vaccinate (prima administrare) până în data de 5 ianuarie 2021 este de 1.361. Dintre acestea, o persoană a prezentat reacții adverse minore (febră, frisoane, dureri musculare), care au dispărut în scurt timp.

Camelia Vlad