Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aura Anghel, consultant de imagine: ,,Frumusețea înseamnă să fii autentic, nu original’’

Publicat: vineri, 15 Ianuarie 2021 , ora 17.16
Facebook Aura Anghel
Facebook Aura Anghel

Frumusețea este un subiect care ne preocupă și ne produce atât fericire, cât și momente de rătăcire. Indiferent de educație, personalitate sau vârstă, oamenii caută să se exprime prin frumos.

În funcție de fiecare persoană în parte, frumusețea capătă valențe diferite. Cu toții ne întrebăm ce este, de fapt, frumusețea și care ar fi pașii pe care trebuie să-i parcurgem pentru a avea echilibrul perfect.

Se întâmplă, totuși, să nu fim niciodată mulțumiți și vom căuta mereu modalități de fi mai împliniți și mai frumoși.

Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii Pulsul Zilei, consultantul de imagine, Aura Anghel a povestit despre beneficiile și importanța frumuseții, despre faptul că ar trebui să fim autentici și nu originali.

Aura Anghel: ,,Din păcate, societatea de azi este dominată de marketing. Vedem frumusețea ca pe o construcție perfectă a corpului și nu a persoanei. Nu facem decât să devenim mai artificiali, adică niște frumuseți fabricate. De pildă, observ din ce în ce mai multe operații estetice, consum de botox. În acest caz, vorbim despre o frumusețe rece, incapabilă să difuzeze strălucire, dragoste. Arta/ frumusețea și-a făcut un cult în urățenie. Am înlocuit frumusețea cu originalitatea. Un lucru destul de greșit. E dificil să fim orginali. Mai degrabă ar trebui să fim autentici. Parcă bunul gust nu și-ar mai găsi locul în viețile noastre''

Există o educație pentru frumusețe?

Aura Anghel: ,, Astăzi suntem plini de egiosm. Se întâmplă să ne gândim numai la dorințele noastre și așa pierdem sensul și frumusețea din viețile noastre. Haosul pe care îl trăim nu cred că ar trebui afișat. Și pe marile podium-uri din lumea modei, de foarte multe ori, există o originalitate aruncată fără niciun sens. Uneori suntem rupți de ce înseamnă frumos. Dacă întrebai, în secolul trecut ce înseamnă frumusețea, oamenii ți-ar fi răspuns că o astfel de valoare este asociată cu prietenia sau iubirea.

Arta a întors spatele frumuseții și a devenit sclava societății de consum!

Aura Anghel: ,,Nu ne mai gândim la binele altuia și am devenit extrem de egoiști. Trebuie să existe un echilibru între frumusețea interioară și exterioară. Datorită meseriei pe care o am, mi se întâmplă să văd oameni care se supără când le spun că există diferențe între bunul gust și prostul gust. Ideal ar fi să fim autentici, nu originali.

Autentic înseamnă să fii tu, să te cunoști, să știi ce ți se potrivește ca stil. Originalitatea se referă la a nu fi congruent cu ceea ce ești. Când spunem că suntem în trend din cap până în picioare, de exemplu, nu suntem originali. Haina aceea care este la modă poate nu se potrivește stilului tău și așa ajungem să nu ne alegem stilul, ci să ni-l impunem''.

Pe scurt, ce ar trebui făcut?

Aura Anghel: ,,Să fim mai onești cu noi, mai atenți la ceea ce ne reprezintă. Ar trebui să nu uităm că există 3 stări ale eului: cum mă văd eu, cum mă văd ceilalți și cine sunt de fapt. La acestea să reflectăm permanent. Și, desigur, să ne iubim și să ne dăm voie să fim autentici. ''

Adina Milea