ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Rockada de seară
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pistele de biciclete între localitățile din zona metropolitană, în dezbatere

Publicat: luni, 18 Ianuarie 2021 , ora 18.31
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Pistele de biciclete care să lege localitățile din zona metropolitană, într-o primă fază. Acesta a fost subiectul discuției dintre autoritățile publice locale și județene și reprezentanți ai ADR Centru, ONG-uri, agenții de dezvoltare județene și locale și reprezentanți ai comunității de bicicliști.

“Dacă unii cetățeni spun că încă este prea repede să vorbim de piste de cicliști că noi nu avem încă autostrăzi, eu vă mărturisesc că este minunat să vorbim în același timp despre tot ce înseamnă plan de mobilitate dar, prin excelență, de o rețea de cicliști care să deservească cetățenii - nu numai care sunt interesati ci și care doresc să facă mișcare. Mă visez venind la serviciu, de la Prejmer până la Consiliul Județean și să parchez undeva bicicleta, să o am într-un spațiu păzită, să am posibilitatea să și închiriez o bicicletă să mă duc în municipiul Brașov și să mă plimb cu bicicleta, în condiții de siguranță”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Șerban Todorică.

Până la amenajarea propriu-zisă, însă, sunt și alte chestiuni ridicate de cei care utilizează bicicleta.

“Prima chestie de care ne-am lovit și ne lovim și astăzi, în continuare, este accesibilitatea la date, nu la obiectivele turistice. Deci noi nu avem datele corespunzătoare să putem lua hotărâri. Înainte de a investi în structuri mari, să vedem ce avem - ce drumuri forestiere între localități sunt disponibile, ce drumuri agricole, pe lângă cele forestiere, sunt accesibile, să vedem situația proprietății, să vedem în lungul căilor ferate, în lungul digurilor. Trebuie să creăm alternative cu aceste trasee de bicicletă, astfel încât să nu mai aglomerăm tot timpul orașele”, a spus reprezentantul Centrului de Ecologie Montană din Moieciu, Mihai Orleanu.

Discuțiile vor continua, iar la următoarea ședință, de la sfârșitul săptămânii, sunt așteptați să participe toți cei interesați, potrivit primarului municipiului Brașov, Allen Coliban:

“Sunt primii pași puși într-un demers lung care va fi unul deschis către societatea civilă. Prin urmare, îi invităm pe toți cei interesați să contribuie la definirea obiectivelor acestui proiect și a pașilor următori, să participe la următoarea ședință de lucru care va fi la CATTIA, vineri, de la ora 09.00”, a spus Allen Coliban.

Participarea poate fi și online, cu înscriere prealabilă la adresa de e-mail contact@addjb.ro.

Intenția autorităților este ca, pe viitor, modelul să fie replicat la nivelul întregului județ, nu doar a zonei metropolitane.

Adina Chirvasă