ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Taxele în județ, la același nivel ca în 2020

Publicat: miercuri, 27 Ianuarie 2021 , ora 18.22
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Cele mai multe taxe impuse de Consiliul Județean Brașov rămân la același nivel cu cele din 2020. Sunt, însă, și câteva dări care vor crește în 2021, dacă vor fi aprobate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a sedintei de plen de joi a forului.

Astfel, pentru eliberarea cărților de identitate, sumele plătite de brașoveni vor fi aceleași ca în 2020.

Direcția Județeană Comunitară de Evidență a Persoanelor Brașov a propus, însă, o majorare a taxei pentru avizarea transcrierii în registrele de stare civilă a actelor de stare civilă ale cetățenilor români întocmite de autoritățile străine de la 160 la 164 de lei, dacă avizarea se face în 30 de zile și de la 320 la 329 de lei dacă se face în regim de urgență, în trei zile lucrătoare.

Taxa de schimbare a numelui sau prenumelui pe cale administrativă ar urma să crească și ea, de la 215 la 221 de lei. 

Nu vor crește taxele de intrare plătite de vizitatorii muzeelor aflate în subordinea Consiliului Județean și nici cele percepute de Biblioteca Județeană „George Barițiu” sau Centrul Cultural „Reduta”.

Direcțiile care oferă servicii de transport își mențin și ele tarifele de anul trecut, iar majorări nu sunt propuse nici în cazul clădirilor.

Sorin Țârcă