ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

131 de cazuri de infectare cu Covid, în 14 zile de cursuri față în față

Publicat: miercuri, 24 Februarie 2021 , ora 20.35

131 de cazuri de Covid au fost raportate, în ultimele 14 zile, în unitățile școlare brașovene. 56 sunt cazuri în rândul angajaților școlilor, iar 75 sunt elevi.

Elevi cu cereri să stea în online sunt 385, iar profesori care să predea 100% în online sunt 81.

Numărul total al claselor închise, până acum, din cauza infectărilor, a ajuns la 53, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Brașov. Acestea se adaugă la unitățile școlare care funcționează în scenariul roșu, din cauza incidenței de peste 3 infectări la mia de locuitori. Așa cum este cazul municipiului, plus alte localități din județ.

Reamintim că la un caz confirmat în clasă primară, aceasta este închisă. La un caz confirmat în clasa gimnazială sau liceală, se face ancheta epidemiologică și sunt izolați contacții. La 2 cazuri confirmate în aceeași clasă de gimnaziu sau liceu se închide clasa și elevii învață online, timp de 14 zile.

Dacă localitatea intră în scenariul roșu, grădinițele și clasele din ciclul primar rămân deschise. Restul elevilor trec în online. Singura situație în care toți copiii învață online este atunci când localitatea atinge incidența de carantină, respectiv 6 infectări la mia de locuitori.

Adina Chirvasă