ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Comuna Sânpetru, propusă pentru carantinare. Hălchiul iese din scenariul roșu

Publicat: marți, 16 Martie 2021 , ora 19.00
Sursa foto pixabay.com
Sursa foto pixabay.com

Cu incidența de 7.58 la o mie de locuitori, comuna Sânpetru ar putea intra în carantină, anunță autoritățile locale.

Direcția de Sănătate Publică Brașov a efectuat analiza de risc privind situația epidemiologică în localitate, generată de coronavirus, și a decis să înainteze Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Combatere a Bolilor, propunerea de instituire a măsurii de carantină zonală în Sânpetru.

Conform procedurii, dacă propunerea va fi acceptată va fi transmisă ulterior Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  Brașov, care va vota proiectul unei hotărâri prin care se va solicita Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Sânpetru, pentru o perioadă de 14 zile.

Comuna Hălchiu iese, însă, din scenariul roșu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a analizat astăzi situația incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, în comuna Hălchiu, după mai bine de 4 săptămâni de măsuri specifice scenariului roșu.

Astfel, pentru că rata de infectare a scăzut în ultimele zile sun 3 la mia de locuitori, astăzi fiind de 2,96, s-a decis ca localitatea să treacă în scenariul galben.

În acest moment, în județul Brașov, alte 10 localități sunt nevoile să respecte măsurile specifice scenariului roșu. Acestea sunt: Brașov, Bran, Beclean, Codlea, Cristian, Ghimbav, Hărman, Săcele, Râșnov și Ungra.

Camelia Vlad