ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Rockada de seară
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ești pe lista de așteptare pentru vaccinarea antiCovid?

Publicat: luni, 22 Martie 2021 , ora 23.21

Mâine (marți, 23 martie 2021) începe vaccinarea efectivă în cele 8 fluxuri noi din județul Brașov pentru imunizarea cu serul Pfizer BioNtech, potrivit autorităților sanitare locale. Astfel, persoanele din listele de așteptare care primesc mesaj de confirmare a unui loc în centrul de vaccinare sunt rugate să îl confirme în termen de 24 de ore prin intrarea în platforma de programare și selectarea datei și orei dorite pentru vaccinare. Lipsa confirmării locului atrage după sine pierderea programării.

Amintim că sunt active programările în noile puncte de vaccinare din județul Brașov:

- 1 flux la CATTIA (str. Institutului),

- 2 fluxuri la Sala Sporturilor (bd. Gării),

-1 flux în orașul Predeal, la sediul Primăriei,

- 1 flux în comuna Prejmer, în sala de sport a Școlii Gimnaziale Prejmer,

- 1 flux în comuna Moieciu, la Căminul Cultural, și

- 2 fluxuri în municipiul Făgăraș.

În acest moment, potrivit datelor de pe platforma de programare, sunt peste 30.000 de persoane pe listele de așteptare la vaccinarea împotriva virusului SARS CoV2.

6,67 incidența în municipiul Brașov, 4,62 în județ

Incidența la infectarea cu Covid-19 a ajuns astăzi (22 martie 2021) la 6,67 în municipiul Brașov, iar în județ, la 4.62, anunță DSP Brașov. Valori mai mari s-au înregistrat în comuna Sînpetru, aflată în carantină, cu 7,57, și orașul Ghimbav, cu 6,91 rată de infectare. Localitățile Cristian, Săcele, Vulcan, Hărman și Drăguș au incidența de peste 4 la mia de locuitori în 14 zile. La polul opus al acestui clasament negativ sunt 6 comune din județul Brașov, cu incidență 0: Cața, Șoarș, Holbav, Homorod, Fundata, Ormeniș.

Aproape 51.000 de persoane vaccinate anticovid la Brașov

De la debutul campaniei de imunizare (decembrie 2020), până în prezent, aproape 51.000 de presoane s-au vaccinat la Brașov împotriva virusului Covid-19, dintre care peste 21.000 au primit și rapel, potrivit Direcției de sănătate Publică. Numărul cazurilor totale de reacții adverse post-vaccinale raportate este 101, nici unul sever, după cum au anunțat autoritățile sanitare.

Sursa citată a precizat că până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare din județul Brașov peste 79.000 de doze de la companiile Pfeizer, Moderna și AstraZeneca.

Camelia Vlad