ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De ziua lor, jandarmii au donat sânge

Publicat: marți, 30 Martie 2021 , ora 14.27
Sursa foto IJJ Brașov
Sursa foto IJJ Brașov

Pentru că suntem în pandemie și nu pot organiza evenimente la care să poată participa și locuitorii orașului, jandarmii brașoveni au decis să sărbătorească ziua armei lor prin donare de sânge.

"Între activitățile pe care noi le organizăm pentru marcarea acestui moment important, ca de fiecare dată, am organizat o campanie de donare de sange. Nu suntem la prima, nici la ultima, nici la singura și bineînțeles, în situația în care există nevoi punctuale, cu cei care îndeplinesc condițiile și care sunt eligibili ca și donatori, sărim în ajutorul semenilor care au nevoie de acest lucru. Astăzi am participat cu peste 40 de jandarmi la această campanie de donare de sange", a spus comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, colonelul Cristian Elly Paliștan.

În 3 aprilie, Jandarmeria Română împlinește 171 de ani, motiv pentru care jandarmii brașoveni au programate și alte activități prin care să își promoveze arma.

"Avem câteva activități de promovare online a activităților pe care Jandarmeria le desfășoară. Vom promova de asemenea și colegi de-ai noștri care sunt născuți în aceeași zi în care a fost înființată Jandarmeria Română, în speță data de 3 aprilie", a adăugat Cristian Elly Paliștan.

De asemenea, vor fi avansați în grad înainte de termen jandarmii care au avut merite deosebite în ultimul an, iar unul dintre angajați va fi numit „Jandarmul de onoare al Inspectoratului” pentru activitatea desfășurată în zona montană. 

Sursa foto arhivă / IJJ Brașov 

Sorin Țârcă