Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 3.300 de pașapoarte, eliberate în luna martie la Brașov

Publicat: joi, 1 Aprilie 2021 , ora 14.48
Sursa foto Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov

Peste 3.300 de pașapoarte au fost eliberate în luna martie de către Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Brașov, majoritatea solicitărilor fiind pentru pașapoarte simple electronice, iar 130, pentru cele temporare.


“Prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate, au fost preluate 1.223 de cereri de eliberare a pașapoartelor simple electronice. În total, în luna martie au fost analizate și soluționate 3.308 cereri de eliberare a pașapoartelor simple electronice și simple temporare. În perioada menționată, au fost eliberate, prin intermediul ghișeului de eliberări de la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Brașov 2.172 de pașapoarte”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov, Alexandru Ganea.


Pe linia cererilor de restabilire a domiciliului din străinătate în România, Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Brașov a acordat avizul pentru 24 cereri primite de la serviciile publice comunitare locale de evidența persoanelor.


Tot în luna martie, au fost primite de la instanțele de judecată 240 de comunicări, pentru care au fost implementate în evidențe 119 restricții de tip «I – Activ» pentru cetățenii români împotriva cărora autoritățile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulație în străinătate”, a adăugat Alexandru Ganea.


De asemenea, au fost eliberate 24 adeverințe pentru cetățenii români care doresc să desfășoare în mod legal activități lucrative în străinătate și nu au suspendat dreptul la libera circulație în străinătate.

Camelia Vlad