Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Personalul din farmacii trebuie instruit pentru testarea populației, spune președintele Colegiului Farmaciștilor din Brașov

Publicat: sâmbătă, 3 Aprilie 2021 , ora 11.54
Sursa foto pixabay.com
Sursa foto pixabay.com

Personalul din farmacii trebuie instruit pentru testarea populației pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în conformitate cu instrucțiunile producătorului, într-un cadru reglementat.


Cel puțin așa susțin farmaciștii care nu știu, încă, dacă și cum se va aplica această idee.


Sunt foarte multe necunoscute: sunt necesare circuite separate, nu putem să ne expunem, să ne infectăm și să ajungem în imposibilitatea de a ține deschisă farmacia. Pentru că vorbim de deșeuri biologice, noi avem contracte pe deșeuri biologice dar sunt necesare niște norme clare. Farmaciștii și asistenții de farmacie vor trebui să facă la DSP anumite cursuri și nu toate farmaciile sunt pregătite pentru implementarea acestui proiect”, a spus președintele Colegiului Farmaciștilor Brașov, Mirela Zamfirescu.


Farmaciștii au termen până în 7 aprilie pentru a transmite la forurile lor reprezentative propuneri privind posibilitatea realizării acestei testări în farmacii.

Sursa articol Radio România Târgu-Mureș 



Radio România Târgu-Mureș