ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 3500 de arbori doborâți și rupți de zăpadă, pe Tâmpa. O parte dintre ei au fost îndepărtați

Publicat: joi, 29 Aprilie 2021 , ora 18.12
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

3.545 arbori arbori doborâți și rupți de zăpadă au fost numărați, de Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, pe Tâmpa. Până acum, cei de la Salvamont și Regia Pădurilor au degajat traseele turistice de pe versantul dinspre centrul istoric al Tâmpei.

În acest moment se circulă în condiții optime pe Drumul Serpentinelor, Treptele lui Gabony și Drumul Cavalerului.

Acum se lucrează la degajarea traseelor de pe versantul sudic, zona cea mai grav afectată. Se intervine pe poteca turistică marcată cu triunghi albastru, paralelă cu str. Molidului din cartierul Răcădău.

În paralel vor începe lucrările și pe traseul spre Șaua Tâmpei, astfel încât până la jumătatea lunii mai toate traseele de drumeție să fie practicabile.

"Se intervine în fiecare zi, inclusiv cu utilaje, pentru că în total au fost aproximativ 3.500 de arbori căzuți în Masivul Tâmpa, parte din ei blocând traseele turistice și potecile. Deja s-a finalizat degajarea potecilor dinspre centrul istoric. Urmează zilele acestea degajarea potecii paralele cu strada Molidului și, la final, degajarea drumului de acces în Șaua Tâmpei. În primă fază, dat fiind că vorbim de o necesitate urgentă de a degaja traseele, se secționează porțiunile care blochează potecile, trunchiurile sunt lăsate în zona respectivă urmând a fi recoltate, extrase în momentul în care se rezolvă toată partea de avize și toate licitațiile aferente, pentru că la un astfel de volum de masă lemnoasă este nevoie de a organiza o licitație publică pentru extragerea arborilor căzuți”, a declarat primarul Allen Coliban. 

Dintre arborii căzuți, 90% sunt din specia pin negru, dar mai sunt și paltin, frasin, mojdrean, fag și carpen.

Adina Chirvasă