Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fonduri nerambursabile pentru comunitatea defavorizată din Teliu

Publicat: miercuri, 5 Mai 2021 , ora 17.51
Sursa foto Facebook / Primăria Comunei Teliu
Sursa foto Facebook / Primăria Comunei Teliu
Comuna Teliu, în calitate de promotor de proiect, a semna, la sfârșitul lunii februarie, un contract de finanțare cu Fondul Român de Dezvoltare Socială, în calitate de Operator de Program, pentru modernizarea infrastructurii rutiere, în comunitatea marginalizată din comuna Teliu.

Proiectul beneficiază de un grant în valoarea de aproape 40.000 de euro oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia și are o durată de implementare de 9 luni. Răzvan Popa, administrator public în cadrul acestui proiect ne-a dat amănunte: 

“Practic, drumurile care fac legătura către instituțiile importante ale localității: școală, primărie, dispensar, vor fi asfaltate. În această primă etapă finanțată de fondurile norvegiene se pregătește documentația necesară pentru obținerea banilor necesari derulării lucrărilor efective. Este un proiect important, care va face un prim pas către echilibrarea din punct de vedere social și integrarea în comunitate a celor care sunt marginalizați”, a declarat Răzvan Popa, administrator public. 

Grupurile țintă ale proiectului sunt reprezentate de persoanele influențate direct de rezultate proiectului, respectiv cei aproape 2.000 de locuitori ai celor două cartiere marginalizate și de persoanele influențate indirect de rezultatele proiectului, respectiv cei peste 4500 de locuitori ai întregii localități Teliu. 

Străzile ce vor face obiectul proiectului se află în două comunități marginalizate din comună, unde ponderea persoanelor de etnie romă este de 40% din totalul locuitorilor.
Radio România Brașov FM