ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

173 de posturi pe perioadă nedeterminată și 539, pe determinată, la Titularizare

Publicat: miercuri, 12 Mai 2021 , ora 8.42

173 de posturi cu angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile) sunt disponibile, pentru concursul de Titularizare, din acest an, în județul Brașov. Înscrieri se fac până în 17 mai, doar online, iar proba scrisă va avea loc în 21 iulie. Pentru că încă e stare de alertă, inspecțiile la clasă și probele speciale sunt suspendate, și în acest an.

Pentru concursul din vară, în județul Brașov, potrivit datelor disponibile titularizare.edu.ro, sunt 173 de posturi cu angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile). Acestea reprezintă miza, în fapt, a examenului. Ca în alți ani, cele mai multe posturi sunt pentru educatoare și învățătoare.


Pe lângă acestea, disponibile mai sunt și alte 539 de locuri cu angajare pe perioadă determinată. Sunt catedre vacante pentru o perioadă de minim un an și maxim trei ani, dar cei care le vor ocupa, vor fi suplinitori calificați.


De asemenea, scoase sunt și alte 1223 de fracții de normă, care, combinate, pot forma catedre întregi.


Proba scrisă a examenului de Titularizare va avea loc în 21 iulie, iar înscrieri pentru concurs se fac până în 17 mai.


Pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean sunt explicați pașii pentru depunerea documentelor.


Titularizarea este examenul de angajare pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ preuniversitar. Cu două condiții. Candidatul trebuie să ia minim 7 la examen, dar și să existe catedră vacantă. Pentru angajarea pe perioadă determinate, respectiv, suplinire, candidații trebuie să obțină minimum nota 5.

Adina Chirvasă